Sunday, March 5, 2017

Anniversary Mak & Abah...Version II


Sambut anniversary Mak & Abah kali ke-2 dah lama dah, nak dekat sebulan dah. 1st time sambut dekat Concorde tp bertiga je, kalini satu family. Kitorang (sume adik-beradik aq, termasuk abg long & Hazzy) pergi sambut anniversary ni betul2 lepas aq balik dr camping kt PD (A Camp to Remember). Bole bayang x..penat gi camping x habis lagi, dah ade event lain pd sebelah malam. Time tu mmg rasa x cukup tanah nak jejak. Kali ni, Abah pilih tempat makan untuk gathering se-family & decide nak pilih Anechoic Cafe. Abah pilih tempat ni pon sebab owner Cafe ni kawan Abah punye anak, so Abah kata bolela support business dia.

      

      
Ni menu kt Anechoic Cafe

Ni sementara nk tggu makanan

The signature dish, Anechoic Sandwich.

Like Beef Like Pepper, RM13.90

La Dolce Vita, RM13.90

Butter Late Than Chicken, RM12.90

Ni antara makanan yang kitorang order. Sandwich mmg sedap & daging die mmg tender. Memang berbaloi dgn harga die, mmg patut jd signature untuk cafe ni. Spaghetti die pon sedap sama ada yang Bolognese mahupun yg Cabonara (lebih prefer yg Cabonara). Yang spoil sikit, chicken die...ayam die ok dah tp xtau asal kuah die manis sangat. Agak kecewa dgn hidangan Butter Late Than Chicken sbb x kena dgn cita rasa kitorang. 

Kaklong, Abg Long & Zafran


Chicken Lickin' Wings, RM9.90

Lempeng, RM4.90

Patutnya dua hidangan ni ialah "The Opening Act" atau kata lain pembuka selera, tp sampai time kitorg dah habis main courses. Xpela, jd pencuci mulut kitorang je la.

Echo Hati Band. Ni salah satu bende special kt cafe ni. Ade live band (macam kat  Karyabhara) perform untuk para pelanggan. 


Nak gak acah2 hensem..hehehe :)


Sepanjang aq kt sini, steady lg..tp bile dh nak balik tu, dh start lemau. Yela, penat gi camp x habis lagi. Aq rasa x larat giler time balik tu. Apa2 pon aq rate 3.5 untuk cafe ni, makanan bole tahan sedap cume chicken yg mengecewakan.

Untuk sebarang maklumat:






No comments:

Post a Comment