Sunday, July 24, 2016

Short gateaway from everything...(Part II) - Tadom Hills Resort


Walaupun Bamboo Hut ni mcm open space tp kitorg tido nyenyak giler. Mana taknya, kepenatan melampau + kekenyangan melampau..mmg tido mati kitorg. Pagi tu kitorg bangun quite awal sbb memasing sakit perut, kitorg pergi toilet secara berjemaah. Pastu kitorg melabur & berhajat sepuasnya. Rasa macam nk cramp perut kot, mmgla 10 ketul ayam masuk dalam perut.


 Sebab kitorg dok dalam kawasan hutan, kelambu disediakan untuk tido padahal nyamuk bole masuk gak. Dahla kalau masuk xmo keluar. Btw, kt blkg tu Amin Kulim

Lepas melabur, kitorg mandi berjemaah pulak. Sumpah aq suka giler mandi sini. Air die dhla sejuk pastu laju giler...Pastu aq suka kosep toilet die sbb die 100% buluh. Rasa mcm xnak kluar.Hahaha. Bila sume org dh siap, kiteorg terus gi breakfast, memandangkan kiteorg dpt breakfast free (dlm pakej). Menu dia macam hotel2 biasa (wlaupun sini bukan hotel), nasi lemak, mee goreng, buah, roti, telur etc. Kitorg makan ala kadar je sbb kenyang malam tadi tak hilang lagi. Lepas tu kitorg bersantai dulu sbb die sediakan kan meja ping pong & carrom. Memandangkan check-out pkol 12 so kitorg xnak rush.

Selfie + Breakfast...fyi, selagi x tinggalkan territory tadom ni, tag kat tangan tu xle tanggal (spt Amin Kulim)



 
Memandangkan masa masih banyak, kitorg lepak2 dulu n main sgala games yg ada

Dalam pukul 11, kitorg tetido kejap. Hahaha. Nmpak sgt penat kiteorg ni...tambah2 tempat tido die selesa pastu kawasan die redup2. Memang pakej lengkap la utk tidur. Pukul 11.30 kitorg bangun, packing n bersedia nak balik. Pukul 12 kitorg check-out. Tapi kitorg x balik terus, kitorg melawat kawasan for the last time. Bila dah puas, baru kitorg balik.

Amin Kulin yg hensem 

 Kt belakang tu ade pondok, kitorg bole tinggalkan momen2 terakhir di tadom

 Manufact Guys

Sebelum mengakhiri post pasal Tadom ni, di bawah merupakan gambar2 kenangan kitorg:

Ni tempat tidur, siap gantung2 tuala. Memang rumah sendiri la 

Ni kawasan santai, bole menikmati keindahan tasik. Nak cuci mata pon bole gak kt sini 

Kawasan ni nk buat mini bar rasenye. Under construction lg 

Ni tempat kitorg buat Bbq. Sumpah gelap gile. Tolongla bawak lampu sendiri



Ni rakit. Xyah bayar pon. Tapi muscle rasa mcm nk koyak kot main bende ni

 Tempat kitorg lunch hari sebelum 

Ni tempat untuk terjun. Nak bergayut mcm tarzan pon bole

Ni pandangan depan tempat tidur kitorg, Bamboo Hut



   Ni antara momen terakhir yg kitorg tggalkan kt pondok tu


So, tamatlah percutian kedua utk geng kitorg..hmm pasni nk gi mana plak? Hehehe

Goodbye Tadom from Manufact Guys

Diorg hantar aq balik rumah, pastu diorg terus balik kulim. Aq mcm biasa, jumpe katil maghrib baru bngun, smpai aq bru tersedar sesuatu


Tag aq x tanggal lagi!!!
                                                                                                                             21/7/2016

Untuk sebarang maklumat:

Blogger

Facebook




No comments:

Post a Comment