Thursday, June 15, 2017

Kurta Menjadi Pilihan Pakaian Raya Pertama :)


Harini sudah hari ke 20 kita berada dalam bulan Ramadhan dan Tarot masih dalam mood finals. Last paper 17 Jun, lepas tu terus balik rumah. Raya Mood- ON. Tarot bukan setakat belum beli malah belum fikir nak pakai baju apa Raya pertama nanti. Sebab Gedik Family dah set tema warna purple untuk tema warna raya tahun ini. Lepas tu abang Tarot cadangkan Raya ni pakai kurta. Yang paling best, Abah ngn abang dah beli kurta..tinggal Tarot je yang still tak beli baju raya.

Tarot teringin jugak nak memiliki kurta sebab memang tak pernah beli kurta sebelum ni. Pernah pakai masa kat matriks dulu, tu pun pinjam member punya. Kiranya, tahun ni Gediks Family nak buat kelainan kepada stage present kali ni. Setiap tahun pakai baju Melayu full set sekali samping ngn songkok..hhmmm, bosan la. Dah macam nak pergi akad nikah. Lepas tu dok survey Kurta Nala Arjuna yang membawa gaya slimfit, lagilah jadi kegilaan para-para pemuda.

Sekarang ni Tarot just nak fokus last paper, lepas tu terus nak pergi shopping Kurta Raya...HEHEHE :)












1 comment:

  1. kurta more to arab style. tapi depends pada masing2 kan punya pilihan

    ReplyDelete