nuffnang adds

Tuesday, April 20, 2021

PART 3 - 3 Baboons on Selangor Road Trip - ROTI JALA | Andra By Gula Cakery

 

Dari Serendah, kami terus ke hentian sebelah Sungai Buloh (jejantas) sebab Tarot dan Razi selalu bersiap di sini semasa menjadi Majlis Perwakilan Pelajar dahulu. Jadi kami tahu tempat ini mempunyai tempat mandi yang selesa dan ada sentimental value untuk kami berdua. Gitu.

Kelihatan Razi sangat penat selepas mandi di dua air terjun.

Kami tiba di hentian Sungai Buloh dalam jam 1.00 petang jadi kami terus mandi dan bersiap. Amin dan Tarot solat Zohor terlebih dahulu kerana kami tidak boleh jamak seperti Razi. Kami selesai segala urusan dalam jam 2.00 petang dan perjalanan ke tempat lunch kami mengambil masa 30 minit. Dalam perjalanan dari Serendah ke hentian Sungai Buloh kami berbincang dan decide untuk lunch di Andra Gula Cakery cawangan Setia Alam. Lebih details, Andra by Gula Cakery terletak di Ardence Labs, Setia Alam. Tempat orang have-have ya di sana. Kami yakin tempat ini sangat selesa untuk Razi jalani sesi interview-nya.

Memandangkan jam sudah jam 2.00 petang, kami merasakan tidak sempat untuk sampai on time dan decide untuk makan di Burger King sahaja akan tetapi Razi berkeras untuk stick to the plan. Jadi Tarot pecut ke sana supaya sampai lebih awal.

Kami sampai dalam jam 2.20 petang dan terus bergegas ke Andra by Gula Cakery. Nasib tidak menyebelahi kami kerana Andra by Gula Cakery full house tetapi pelayan tersebut mencadangkan kami ke Roti Jala. Tanpa melengahkan masa, kami setuju dan terus ke Roti Jala.

Elok kami duduk, Razi mendapat panggilan dari company yang interview tersebut. Memandangkan suasana dalam kedai agak bising, jadi Razi keluar untuk menyempurnakan sesi temu duga. By the way, interview Razi hanyalah phone session jadi beliau hanya perlu ke tempat yang sunyi supaya tiada gangguan.

Andra by Gula Cakery ini merupakan franchise akan tetapi menu dia sama sahaja dengan Gula Cakery. Akan tetapi, jika anda mempunyai membership GUla Cakery, anda tidak boleh gunakan membership tersebut di sini. Kami juga baru dapat tahu di Roti Jala ini, pelanggan boleh memesan makanan dari Andra by Gula Cakery kerana 3 kedai di sini di bawah owner sama tetapi manager yang berlainan. 3 kedai tersebut ialah Andra by Gula Cakery, Gula Creamery dan Roti Jala.

Memandangkan kami hendak tunggu Razi untuk order bersama, jadi kami order air dan sepotong kek dahulu sebab perut sudah lapar. Razi mesti lagi lapar :)

Langsung tak expect nak makan di tempat macam ini hari ini, Tarot rasa sangat selekeh. heheheh

Walaupun sebelum ini Tarot cadangkan untuk try pelbagai jenis kek, Biscoff Cheesecake tetap jadi pilihan Tarot.

Selepas hampir satu jam menunggu Razi, akhirnya beliau habis interview dengan jayanya. Kami berdoa beliau dapat menempatkan dirinya dalam syarikat tersebut. Kami terus order makanan.


Razi memesan Macadamia Salted Caramel Cheesecake. Perisa ini juga sangat lazat tetapi still tak boleh challenge Biscoff Cheesecake.

Amin order Grilled Chicken Chop dan Ice Chocolate. Untuk GCC memang boleh dikatakan sedap dan Tarot bagi rating 8/10 manakala Ice Chocolate dia agak pahit. Ada orang yang gemar rasa macam itu manakala Tarot lebih prefer rasa lemak-lemak dan milky gitu.


Razi sangat teruja dengan menu pilihannya iaitu Salmon Burger. Boleh tahan rasa dia tetapi Razi lebih prefer dan menyatakan burger Tarot lebih enak.Tarot masih setia dengan Classic GC Beef Burger. Tarot memang recommend menu ini lebih-lebih lagi untuk penggemar burger seperti Tarot. Daging patty sangat juicy sangat enak dinikmati bersama french friens serta sos cili.
 
Mango Passionfruit Smoothies. Bagi penggemar air masam, boleh try air ini. Kalau macam Tarot yang tidak suka air masam, agak sukar untuk telan walaupun seteguk.

Muka teruja lepas dapat makan dan lepas interview.

Kami memang enjoy dan mempunyai experience yang baik di sini. Cuma Tarot merasakan Gula Cakery ini agak kecil dari segi kapasiti tempat duduk. Roti Jala juga hanya menyediakan beberapa meja untuk dine in. Mungkin mereka tidak expect untuk mendapat sambutan yang menggalakkan. Kami beri rating 8/10 overall dan 10/10 untuk kek di sini. Tarot cadangkan kalau anda ingin makan di sini, lebih baik jangan waktu peak sebab mungkin tiada tempat untuk anda. Harga makanan di sini agak costly tetapi kami rasa berbaloi.

Selepas selesai makan, kami teruskan perjalan ke destinasi seterusnya. Nak tahu apa yang best, kami juga tidak tahu hendak ke mana. Nantikan entry seterusnya...

No comments:

Post a Comment