Sunday, April 23, 2017

Glamour Night Rose (Annual Dinner 2017-School of Manufacturing)


Masa bertolak. Kitorang dihidang dengan pemandangan sunset yang sangat indah.




Selepas kitorang balik ke kolej, kitorang cepat2 mandi dan bersiap. Kitorang smpai pukul 5.30 dan bercadang untuk bertolak semula pukul 6.30. Sebab event start pukul 8.30, kitorang dah kene ready pukul 8.00 kat sana. Si Aidi ngn Paan penat sangat sampai tertidur sejenak, kitorang siap2 dan bertolak pukul 7.00.

Kitorang pergi ambik Ain (Emcee of the Night), pastu terus shoot ke Hotel Putra Palace. Kitorang sampai dalam pukul 7.45, terus solat maghrib dan melaram (tukar baju). Aku ngn Mas terus ambik tempat sebagai AJK Jemputan (VIP) manakala Paan & Anees Palap sebagai AJK Jemputan (staf dan student). Sapeq plak prepare & setup camera untuk photoshoot memandangkan dia AJK Multimedia. Senior dan para tetamu akan sign attendent dulu (HAHA) & terus gi booth untuk bergambar.


Secretariat Dinner Glamour Night Rose. AJK Sambutan.

Ex-Kmpk in action






Secretariat tak lepaskan peluang bergambar

Dalam pukul 8.45, Dekan pon sampai, so Syah, aku ngn Mas kene jemput beliau hingga ke Ballroom. Time tu majlis diurusi oleh Ain & Alif selaku Pengurusi Majlis (Emcee). Majlis dimulakan dengan bacaan doa dari tak lain dan tak bukan AJK bacaan doa kita iaitu Aidi Palap. Tapi time tu dok kelam kabut sangat sebab ada masalah sikit pada permulaan majlis...so, aku tak sempat nak snap gambar Aidi. Selepas itu, majlis diteruskan dengan ucapan dari Dekan Pembuatan.



Time ni sempat tangkap gambar Aidi dr jauh je


Ajam & Syah memainkan peranan untuk memastikan dinner ni flow smoothly

Menariknya, harini merupakan hari ulang tahun Dekan yang ke-....(?) Syah dah prepare dengan pekerja hotel untuk buat surprise kepada Dekan tercinta. Lepas Dekan habis berucap, Alip mengetuai nyanyian "Happy Birthday" kepada Dekan & pekerja hotel bawak masuk sebiji kek kepada Dekan. Sebuah moment yang sangat indah kepada warga manufact sejagat.



Lepas tu, para tetamu dijemput makan, kitorang pon apa lagi..makan dengan sepuasnya. Lapar kot, dari pagi non-stop bergerak. Tapi takpe, aku paham..kalau jadi secretariat memang macam ni. Nasib baik dapat makan. Time tu jugak persembahan pertama bermula, nyanyian dari para Senior Manufact mendendangkan lagu "Bertakhta di Hati". Seterusnya, sesi cabutan bertuah turut diadakan.

Performance pembukaan dari Senior Manufact

Hidangan pembuka selera






Western-Style babe!!


Aidi Palap dah tak bole nak control makan. Lapar sangat dah tu.

Mereka ni tak bole sweet lagi ke??















Majlis disambung dengan cabutan bertuah. Set2 Secretariat dah prepare hadiah untuk lucky draw seperti hamper, power bank, jam tangan dan tupperware. Dengan bermurah hati, Dekan pon bawak gak beberapa hadiah untuk lucky draw. Lagi bes isteri dekan pon ade prepare beberapa hadiah & seingat aku beberapa hadiah tu selipar jepun. Style kan. Kat bawah ni antara mereka yang bertuah. Apa yang bes, si Paan kata...kalau no. die kena, dia taknak naik pentas. Dia suruh orang lain. Time cabut tu, Tup!! no. Paan yang disebut. Ha Ha. Las2 Anees yang naik pentas untuk tuntut hadiah. Lepas tu, si Paan berbalah dgn Anees sebab dia nak hadiah tu which is Headphone. Dengan matangnya, diorang bersetuju untuk guna seminggu lepas pass kepada each other, so diorang kene guna bergilir2. Hik Hik HIik.


Mas juga antara mereka yang bertuah.

Ni paling win. Selipar Jepun!!












Anees tolong tuntut hadiah Paan


Bila makanan yang dihidang dah habis, pelayan start serve buah ngn kopi. Bila makan atas meja dah habis, bermulalah sesi photoshoot di setiap sudut ballroom. Yela, bukan senang nak melaram & melawa, tangkap gambar sampai puas..kalau bole nak penuhkan memori phone dan camera yang ada.














The Secretariat feat Sir Zakimi.

Kasih Sahabat Membawa ke Syurga







Akak Kuat Drama, Akak Nurul











Time ni dah mula persembahan terbuka. Kalau rasa nk perform, request lagu..bila tiba giliran anda, pentas jadi milik anda.

Persembahan dari kesemua Senior Manufact


Staf buat performance

Performance dari Senior Manufact, lead by Ashman aka Abang Tak Boleh Move On


Dekan juga tidak melepaskan peluang untuk buat performance









Prom King of the Night

Prom Queen of the Night

Prom King & Prom Queen


Senior 4th Year Product Design

Senior 4th Year Manufact


Para Seniorzzzz School of Manufact

Emcee & Gadis Dulang

Peagent Queen, Emcee of the Night

Me & Queen Sheera..maaf camera selfie buruk menyebabkan gambar tidak berkualiti

The MPP of Manufact








Finishing..Secretariat Dinner & Members of Gyrosociety Club

Couple of the Night..!!

It's a wrap. Walaupun permulaan agak bermasalah & tidak begitu lancar. Alhamdulillah, penghabisan yang sangat mantap. Beribu2 tahniah kepada Danial selaku pengarah projek atas kepimpinan beliau yang berkaliber. Well done kepada my fellow secretariat, harap dapat urus event macam ni lagi. Terima kasih kepada para senior yang sangat membantu especially Syah & Kak Aifaa (Akak??!! Hahahahah). Dan terima kasih kepada Dekan, para lecturer, staf dan pelajar yang hadir. Alhadulillah & thanks everyone for creating the memories.

12 comments:

  1. Teringat pulak masa annual dinner dlu haha kenangannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula..best dinner ni jadi kenangan nanti

      Delete
  2. Meriahnyaaa... Amboiii seronok ya dinner, tengok gambar pun banyak gila. Cantik cantik handsome handsome smart smart semuanya. Dekan pun sporting sangat!

    ReplyDelete
  3. Alahai...teringat zaman muda mudi akak dulu. Tapi akak tader la jadi committee ke ape.Tapi bila baca ni, boleh faham lah betapa remehnya preparation nak buat dinner macam ni.Tapi, InshaALLAh..dengan semangat kerjasama dan tolong menolong semua pun boleh berjalan dengan lancar. Anyways, lapo kebulor tuh kalau dari pagi duk bergerak kan. Memang makan bersungguh la jawbnya. HAHAH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...kitorang dari pg buat kerja non-stop, memang lapar sangat

      Delete
  4. Tak payah la mention palap tuuu eii hahaha πŸ‘ŠπŸ‘Š

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah...penting kot sbg identiti

      Delete
  5. fuhhh, panjang betul entry ni, ni macam letak semua gambar program dlm entry ni..haha! gurau2..

    rindu plak zaman belajar, IQ punya dinner masa last year je ada, seronok sebab nak raikan habis study kan?

    done follow jugak!

    ReplyDelete
  6. uih panjangnya entry xD
    waaahhh bestnyaaa dinner nak join gak T^T
    btw done follow back ^^

    ReplyDelete