Friday, March 24, 2017

Basahkan Tekak Sat di "Dunia Yong Tau Foo Jalanan"

Kalau korang nak tau, suhu kat perlis ni bukan biasa2. Ade hari smpai nk cecah 40 °C kalau waktu2 puncak (dalam pukul 1 atau 2). Memang panas die, jangan cite...smpai banjir satu badan, rasa macam nk pengsan. Pastu haritu member aq ajak gi Kangar sbb ade urusan yang nk diselesaikan. Aq pon ikut je la, masa dlm keta tu...macam dok dalam oven. So, time Paan berhenti nak beli baju bundle...aq ngn Napi nampak satu kedai. Kitorg berharap la ade cendol ke, ABC ke, somting yg bole basahkan tekak. Time tu dahaga giler, lapar lak tu...sebab x makan lagi. Malangnya, cendol ngn ABC xde..ade Laichi Kang je, bolela.


Lai Chi Kang die bole memang terbaik untuk cuaca yang panas  kemarau ni.

Kuah die sedap & sangat pedas. Tapi die letak banyak sgt smpai melimpah, aq sarankan kalau nk makan sini, suruh die kurangkan kuah.


Aq & Napi Bajau. Btw, nnti akan ade post pasal si budak Napi ni. Die ni Imam Muda tau (tp kat Unimap je la).


2 comments: