Monday, March 13, 2017

Event Pertama Sebagai Blogger Bersama Aeril Zafrel

Jemputan khas, Aeril Zafrel. Sibuk je polis tu.

Baru2 ni, aq dijemput oleh seorang event manager, Marcus Chia untuk join satu event kat Cafaeyen. Memang ramai gak la blogger yg dijemput untuk join event ni. Aq smpai2 je kedai ni, terus aq register kat kaunter tu & redeem aq punye vaucher. Dapat gak la vaucher RM100 & Thanks to Cafaeyen.
Ni registration & redeem vaucher


Mula2 tetamu jemputan belum datang lagi, time tu memang keadaan masih tenang. Tibe2, lepas aq redeem vaucher, Aeril Zafrel pon tiba. Time tu mmg x terkawal, sume fans die especially girls, berebut2 nak selfie ngn die. 


Aeril ade sesi bersama fans, sesiapa yang beli Signature Tea, bole ber-selfie dengan Aeril scr percuma. Hanya terhad untuk segenlintir fans yang beli Signature Tea, padahal diorg xnak pon beli air tu...tp sanggup semata2 nak selfie ngn Aeril..HAHA. Lepas tu, aq malas nak berhimpit2 untuk selfie ngn Aeril tp sbb nak post dlm blog, so kene agresif sikit. Marcus kata sepatutnya para blogger dapat satu sesi khas dengan Aeril tp time tu macam kelam kabut aq cepat2 selfie ngn Aeril.

Dapat gak bergambar ngn tetamu khas, Aeril



Time ni pon tgh huru-hara. Marcus pon x sempat nak layan aq, tp aq x kisah pon...1st event kan, asalkan aq dapat vaucher..time ni aq dah x tahan, aq beredar

Asalnya aq plan nak makan lunch kat Cafe ni tp sbb keadaan yang kurang menyenangkan,,kitorg decide makan dinner kat sini. Btw, "kitorg" tu refer kps Amin & Naquib. HAHA. Thanks sbb sanggup teman aq untuk event pertama aq.






Ni antara menu2 yang ada kat Cafaeyan

Tom Yam Fried Rice, RM18.90. Agak sedap & agak pedas.

Pineapple Fried Rice with Seafood, RM19.90. 

Yang ni recommended dish & signature dish at this cafe. Memang aq sarankan korang kene cuba yang ni. Memang Thor-Baik..!!  

Chicken Chop Spaghetti, RM17.90

Ayam die memang secukup rasa & memang sedap. Tapi Spaghetti die dihidangkan dengan kuah tomato yg original. Biasenye taste melayu suke buat pedas2 sikit tp die more to masam. So, x berapa kena dengan taste kitorg yg ke-Melayuan ni.

CoCo(RM8.90) & Emerald Soda(RM6.90).

X berapa berkenan dengan minumam die. Sebab CoCo tu rasa macam coklat 3 in 1. Emerald Soda tu rasa air F&N, cuma kurang manis je.

Desserts Time!!


Tub Tim Kob, RM8.90

Tub Tim Kob ni quite sedap walaupun x sure ape dalam hidangan tu. Kalau kurang manis lagi OK!

Mango Sticky Rice, RM16.90.

Sumpah pulut mangga ni terbaik. Pulut dihidangkan panas2 & mangga  tu sesedap rasa, x manis x tawar. Memang hidangan terbaik sebagai penutup.




Tarot enjoying his food!

All in all, kitorg enjoy giler makan kat sini. Tempat ni best gak untuk family gathering & kalau ada event family. Thank you Cafaeyen & Marcus Chia for the vaucher.






4 comments:

  1. Replies
    1. zaplan x berapa sihat time tu...OHOHOH

      Delete
  2. cayalah !!! hee~ akak tak dapat pegi haritu.. huu~ segak tak Aeril Zafril depan2 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula..berhimpit2 org nk selfie ngn die, nasib baik dpt gak

      Delete