Tuesday, March 21, 2017

Memori Bersama Geng Matriks Dulu (Seri Iskandar)

Masa kat matriks dulu, aq ingat bilik Suhail ni mmg jadi tumpuan untuk lepak. Sebab bilik si Suhail ni ade dua orang je, dia ngn Wan Sam. Patutnya tiga orang, tp si rumet ketiga ni (Adib) pindah UIA. Btw, Suhail ni orang yg sma je kalau korg baca post sebelum2 ni. Kitorg dr sekolah smpai matriks..xle pisah. Dapat plak bilik depan2 je. Sekarang baru berpisah..berpisah jauh lak tu..die kt UKM Cheras..aq hujung utagha. Nak jadikan cerita, bilik si Suhail ni mmg asyik kosong je..sbb dua org je penghuni. Si Wan Sam lak mmg jenis x kisah malah menggalakkan tetamu yg hadir. Sebab die kata bosan kalau dok berdua dlm bilik, hadap muka Suhail la tu..HAHA. So terciptala empayar Geng Seri Iskandar Tingkat 3 yg tergolongnya dak2 bilik sebelah, jiran depan, jiran kiri, jiran kanan..dan org2 terdekat. Mmg kitorg selalu tgok movie, makan sama2, study, & main segala games yg bole dimain. Aq ingat kalau balik dr cuti (Raya Aidilfitri plg bes), sume bawak makanan...pastu makan ramai. Time raya tu dah macam Open House..sorg bawak rendang, sorang bawak kuih raya, sorang bawak tart telur. Kira kalau siang kitorg gi kelas...hangout ngn classmate. Malam2 mesti dgn geng ni sbb geng ni dh mcm family. Sebab tula sedeyh bila matriks dah habis, memori yg tercipta tu mmg terlampau xle dilupakan. 

Yang besnya, kitorg mmg buat reunion at least setahun sekali. Nasib baik ramai yang dok belah2 KL atau study kat area Selangor...sng la nak hangout. Sebab sume org dok universiti asing2...ade UKM, UM, UTM, Uitm, USM, UTEM, UPM & of kos UniMAP. Seronok giler biler dpt jumpe balik. Hhhmm..Tahun ni dpt reunion kat mana plak...
Ni tahun 2015, betul2 time sebelum masuk U. Time ni Zaqwan, Paeh ngn Hazziq sggup turun KL utk reunion kt Sunway Lagoon. Post bakal menyusul. Ni antara moment yg paling bes utk kitorg.

Ni tahun 2016, Iftar kt Polperro Steak House. Post bakal manyusul gak. Time ni dahla ade cite best, si Suhail buat masalah. Jangan tanya, aq pon xtau asal Suhail posing mcm tu. Sungguh x photoghenic.

2 comments: