Wednesday, March 8, 2017

BER-Roydeena Captain Burger (Burger Heaven)



Sume org tau yang aq ni burger-lover & lagi sekali aq cari cafe or restoran yg menghidangkan burger ter-baik. Aq cari la kat google kedai yang dekat & murah. Cari2..jumpe la Roydeena Captain Burger, so setuju ngn big-bro nak makan kat sini. Roydeena ni terletak kt Wangsa Maju, agak jauh...dalam 45 minit gak la. Sebab time ni aq dah nak balik Unimap, so big-bro decide nak belanja aq (dinner perpisahan la ni). AND kitorg dinner ni betul2 lepas aq melompat3 kat Jumpstreet ("You Jump? I Jump!!" Jump Street Trampoline Park Malaysia).


Ni menu. Macam2 jenis burger disediakan kat kedai ni.



Chocolate Milkshake, RM6.00

Vanilla Milkshake, RM6.00

Captain Triple Tower, RM11.50

Captain Beef Original, RM 10.50


Review aq:

  • Kedai ni memang dihiaskan dgn perhiasan menarik. Mmg setaraf la dengan kedai2 hipster. Perabot, kerusi & meja pon menarik & selesa, kene ngn tema kedai ni. Kedai ni pon ala2 koboi gitu.
  • Service mmg bagus. Xtau la, sebab time kitorg makan tu...aq ngn big-bro je yg ada dalam kedai tu, so mmg kitorg dilayan la. Makanan cepat sampai, order pon dlm keadaan tenang siap bagi charger lg sbb phone big-bro time tu tinggal 2%.
  • Burger memang memuaskan. Burger dihidangkan dgn daging patties, sgt tender..walaupun xle lawan Burger Lab (post bakal menyusul) atau Fuel Shack..tp kene la dengan harga die.
  • Satu je yg kurang. MILKSHAKES. Dalam fikiran kitorg, milkshake tu lebih kpd susu instead of ais. Kitorang dpt Vanilla & Chocolate Milkshake tu..mcm lebih ais. Kitorg agak kecewa sbb bg kitorg itu mcm Ice Blended. Xtau la recipe die mmg mcm tu ke ape. Tp kitorg expect milkshake tu lebih kepada susu. Harap Milkshake die diperbaiki lepas ni. Btw, aq ade bg review kt Page Roydeena Captain Burger & owner tu ckp die akan perbaiki milkshake tersebut & akan bagi free Milkshake...Hehe

For any information


No comments:

Post a Comment